Обираючи професію – обираєш майбутнє

«Обираючи професію – обираєш майбутнє» – під таким гаслом розпочалася профорієнтаційна робота з учнями та батьками випускних класів нашої школи, метою якої було сформувати у школярів активну життєву позицію, готовність до професійного самовизначення. Обговорюючи питання щодо правильного вибору діяльності, соціальний педагог звернула увагу випускників на базову формулу вибору професії: «Хочу. Можу. Треба», де «хочу» означає бажання, цікавість, прагнення, «можу» – здібності, таланти та стан здоров’я, а «треба» – попит на обрану професію на ринку праці.. Поєднання трьох складових дає можливість вибрати професію до душі. Сучасних школярів цікавить практично все: «Де навчатися?», «Як побудувати успішно кар’єру?», «Куди піти працювати?». Це лише невеликий перелік питань, на які намагалися дати відповідь на уроці-семінарі в нашому закладі. Консультації проводяться у формі інтерактивного спілкування. Слід зазначити, що такі бесіди проходять у дружній атмосфері та за активної участі не лише учнів, а й педагогів школи, які завжди сприяють проведенню профорієнтаційних уроків.
В ході батьківського всеобучу «Обирати професію треба правильно» активними були і батьки учнів випускних класів, які дійшли висновку, що при виборі професії слід враховувати не тільки мрії та бажання, а й свої здібності, потребу на ринку праці та поради професіоналів. Старшокласники, які ще не визначилися з вибором професії спільно із спеціалістами соціально-психологічної служби розробили «карту дороги випускника» та подальші кроки для правильного вибору професії.
За допомогою зустрічей випускники отримали позитивні враження, актуальну і корисну інформацію, кваліфіковані роз’яснення фахівців і були запрошені до центру зайнятості для подальшої тісної співпраці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *