ЯК ШКОЛА ДОПОМОГАЄ УЧНЯМ СТАРШИХ КЛАСІВ ОБРАТИ ПРОФЕСІЮ

ЯК ШКОЛА ДОПОМОГАЄ УЧНЯМ СТАРШИХ КЛАСІВ ОБРАТИ ПРОФЕСІЮ, адже правильний вибір професії – запорука успішного майбутнього…
Хто із школярів замислюється над тим, ким він хоче бути, до одинадцятого класу? Здається, що випуск ще так нескоро! Але одного дня — завжди якось несподівано — знане з дитинства питання «Ким ти хочеш бути?» набуває чіткої та виразної форми. А випускник може й досі не знати, чи те, до чого пристало його серце, взагалі можна зробити своєю професією?
Для того, щоб допомогти учням обрати майбутнє заняття до душі розважливо, усвідомлено й без поспіху, зрозуміти, яким предметам приділити більше уваги, проводиться профорієнтаційна робота у навчальному закладі.
Все починається зі спеціального тестування: одинадцятокласники (за бажанням) проходять тест Magellano, одне з найточніших тестувань, що визначає схильність до того чи іншого фаху. За результатами тестування проводиться тристороння зустріч психолога, соціального педагога з учнем та його батьками: дуже важливо розуміти, що схильності та інтереси дитини мають бути вирішальними у виборі її подальшого шляху.
Протягом року проводиться консультаційна робота під час якої учні знайомляться з принципами вибору професії, помилками під час цього процесу, тенденціями на ринку праці.
Ми з цікавістю спостерігаємо, як наші учні йдуть шляхом мрії. Сподіваємось, що цей шлях буде продуктивним, легким та приємним!!!
В рамках профорієнтаційної роботи відбулася екскурсія у Володимир-Волинсьий міськрайонний центр зайнятості, де учні мали змогу ознайомитися з особливостями ринку праці та цікавими матеріалами про світ професій.
Для того, щоб спрямувати школярів до вибору, який відповідає вимогам сьогодення використовувалися відеоролики профорієнтаційного спрямування та «Компас актуальних професій».
Дуже дякуємо фахівцям центру зайнятості за цікаву та корисну зустріч, адже отримана інформація дала змогу більш виважено та відповідально підійти до майбутнього вибору професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *