Пройшла наукова хіміко – біологічна школа

Серед юних науковців, які брали участь  у зимовій хіміко – біологічній школі були і наші учні.

З 18 по 22 лютого 14 школярів з різних областей України  детально вивчали різноманітні клітини під час хіміко – біологічної школи Національного центру «Мала академія наук України». Темою зимової школи стала клітинна біологія та «рН-чутливі гелі на основі біополімерів». Навчання було зосереджене, передусім, на практичних експериментах, адже переконатися в наукових фактах можна, лише побачивши все на власні очі.

Наприклад, юні дослідники виділяли ДНК з яблука та банана і вирощували різні колонії у чашках Петрі. Також перевіряли пігулки аскорбінової кислоти на вміст вітаміну С та барвників, під час цікавих дослідів визначали застосування гелів в косметичній, фармацевтичній і харчовій промисловості.

Усю роботу школярів супроводжували і контролювали  наукові  співробітники  відділу молекулярної генетики Інституту молекулярної біології і генетики  та Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України.

Діти були дуже задоволені,  адже практичний підхід до навчання допомагає школярам краще запам’ятати і зрозуміти те, що вони вивчають на уроках біології та хімії.

Все, що побачив, зробив, дослідив самотужки одного разу, назавжди відкладається в пам’яті юного науковця. А це зерно допитливості обов’язково проросте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *