Як зберегти тепло та світло у нашому домі

Людство з кожним роком потребує все більше теплової та електричної енергії, а запаси паливних корисних копалин на планеті зменшуються. Їх неможливо відтворити. Перед нами, вчителями та батьками, стоїть дуже важливе завдання – виховати екологічно грамотного, відповідального майбутнього споживача.

         Учні 3-А та 3-Б класів разом з класоводами, вихователями та батьками працювали над проєктом «Як зберегти тепло та світло у нашому домі». Під час його реалізації школярі ознайомилися із сучасними технологіями, котрі допомагають утеплити приміщення та заощадити електроенергію. Робота над виконанням завдань проєкту сприяла розвитку ініціативи та творчості, пізнавальної активності, спонукала до пошукової діяльності.

         Спираючись на досвід та знання батьків, третьокласники створили пам’ятки «Золоті правила  збереження електроенергії»  та  «Золоті правила теплого будинку». Опрацювавши інформацію з різних джерел, діти підібрали матеріал до «Мовної скарбнички», куди увійшли загадки та прислів’я про сонце, тепло та електроприлади. Підсумковим етапом роботи було створення учнями спільно з батьками макетів будинків під назвою «Будинок моєї мрії» (використання сучасних енергозберігаючих технологій).

         Навички раціонального використання ресурсів, які дарує нам Земля, потрібно формувати змалечку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *