Відбулись загальні трудові збори колективу Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради

Протокол № 2

загальних трудових зборів колективу Володимир-Волинського ліцею

«Центр освіти» Волинської обласної ради 

м. Володимир-Волинський

Присутні: члени трудового  колективу, батьки.

Форма проведення: дистанційна

Взяли участь – 157 осіб

Порядок денний:

  1. Вибори голови та секретаря загальних зборів трудового колективу Володимир – Волинського ліцею «Центр освіти»  Волинської обласної ради
  2. Звіт директора Володимир-Волинського ліцею « Центр освіти» Волинської обласної ради Вірковського В.П.
  3. Обрання лічильної комісії.
  4. Оцінка діяльності директора ліцею.
  5. Звіт голови лічильної комісії про результати голосування.

СЛУХАЛИ:  

О.І. Рудчик, заступника  директора з виховної роботи, яка запропонувала для ведення загальних зборів трудового колективу Володимир – Волинського ліцею «Центр освіти»  Волинської обласної ради обрати головою загальних зборів трудового колективу Ковальчук І.В. та секретарем – Пуш Н.М.

Результати голосування: 

  1.  Рішення прийнято одноголосно.

УХВАЛИЛИ: 

  1. Обрати  головою загальних зборів трудового колективу Ковальчук І.В. та секретарем загальних зборів трудового колективу  Пуш Н.М.

І. СЛУХАЛИ: 

В.П. Вірковського, директора ліцею, який зауважив, що у  своїй    діяльності  протягом  звітного   періоду   керувався   Статутом   ліцею,   правилами   внутрішнього   розпорядку,  посадовими     обов’язками   директора,  іншими  нормативними   актами,  що  регламентують    роботу керівника навчального закладу.  Доповідач зазначив, що робота  Володимир-Волинського ліцею   була   направлена  на задоволення   потреб   міста та  громади   у наданні освітніх послуг та забезпечення необхідних  умов для  функціонування  та  розвитку  ліцею.

Валентин Петрович підкреслив, що кожен структурний рівень освіти й навчальні плани побудовані на принципах постійно зростаючої складності навчальної діяльності з предметів і самостійності учня у виборі власної траєкторії в освітньому процесі, де на кожному етапі забезпечується Державний стандарт, здійснюється теоретична й практична підготовка з дисциплін навчального плану з метою максимального розвитку інтелекту, загальної культури, творчих можливостей, фізичного й морального здоров’я  здобувачів освіти. Успішність проходження кожного рівня й виконання його освітніх завдань гарантується ліцеєм лише  за умови усвідомленого й добровільного дотримання всіх норм і правил шкільного життя, активної співпраці з батьками, відкритістю навчального процесу.

Водночас, директор наголосив на тому, що 2019-2020 навчальний рік бук архіскладним для  установи через відсутність:

  • підзаконних актів, що регламентують роботу ліцеїв,
  • єдиних підходів щодо перспектив розвитку закладу, 
  • фінансування ліцею відповідно до основних напрямків діяльності (спортивного відділення, інтернату, харчування, забезпечення поточної діяльності установи, підготовки до наступного навчального року);
  • цільовою ревізією фінансово-господарської діяльності ліцею, наслідки якої ще не завершені.

Труднощі були зумовлені  прийняттям у січні 2020 року Закону України  «Про повну загальну середню освіту», який значно звузив важливі для багатьох закладів освіти положення щодо обмеження повноважень засновників при створенні і реформуванні закладів освіти.

Саме тому впродовж навчального року було  прийнято цілий ряд непопулярних рішень, зокрема:

  • поетапного переведення учнів з батьківської плати на платні послуги;
  • відмови від безоплатного  харчування дітей учасників АТО через відсутність коштів;
  • відмови від набору до 1-х класів, окрім філії «Сенкевичівська», що  передбачає ліквідацію початкової школи та інклюзивного навчання. Як наслідок – без роботи  залишаться досвідчені професійні кадри вчителів, асистентів, вихователів, всього 24 педагоги;
  • поступової ліквідації інклюзивного навчання;
  • зменшення кількості гуртків за інтересами, бо кошти спецфонду перенаправлені на забезпечення поточної діяльності установи.

Валентин Петрович зазначив, що можна було б уникнути таких катаклізмів, якби заклад поспішно не просто перейменували, а дійсно реформували  у ліцей (відповідно до Закону України поступова  трансформація триватиме до 2024 року).

Попри такі складні  обставини, долаючи шалений тиск, спрямований на знищення закладу, колектив зміг втримати позиції  забезпечення якості освітніх послуг. Доповідач підтвердив дану тезу конкретними  приклади результатів: 12 призових місць Всеукраїнських  олімпіад ІІІ (обласного) рівня, 8 призових конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, 3 призових Всеукраїнського конкурсу з  української мови ім. Петра Яцика.  Озвучив підсумки  плідної роботи спортивного відділення, зокрема, відмітив  результативність  дівочих  футбольних команд:

– Чемпіонат України з футзалу 2004-2005 р.н. Вища ліга – І та ІІ місця;

– Чемпіонат України з футзалу Першої ліги – І місце;

– Чемпіонат України з футболу U-13 Вища ліга  – ІІІ місце;

– Чемпіонат України з футболу U-14 Першої ліги  – І місце;

– Чемпіонат України з футболу U-14  – ІІ місце;

– Чемпіонат України з футболу U-15  Вища ліга – І місце;

– Чемпіонат України з футболу U-15 Вища ліга – ІІ місце;

– Чемпіонат України з футболу U-16 Перша ліга  – ІІІ місце;

  Дотримуючись карантинних обмежень, всі педагоги зробили значний крок у підвищенні своєї педагогічної майстерності під час дистанційного навчання, працюючи на освітніх платформах Classroom, Zoom, Naurok.

Директор прокоментував позитивні наслідки роботи щодо покращення освітнього середовища для учнів, зокрема будівництво стадіону, переобладнання ангару для спортивних тренувань, облаштування туалету для дітей в їдальні, обладнання сушки для посуду , приміщення для миття рук. 

Доповідач зазначив, що ми б змогли досягнути ще кращих результатів по всіх напрямках нашої роботи, однак досить багато часу і зусиль  колективу було направлено на те, щоб доказувати очевидне.

  На завершення своєї доповіді Валентин Петрович щиро подякував усім працівникам ліцею за хорошу і  плідну  роботу,  батькам – за активну участь у навчально-освітньому процесі.

ВИСТУПИЛИ:

Л. Асмолкова, голова батьківського комітету, яка подякувала директору за  високий рівень організації навчально-виховного процесу ліцею та вагомі результати навчальної діяльності учнів. Особливу увагу звернула на необхідність набору учнів до першого класу у 2020- 2021н.р. Подякувала за хорошу організацію дистанційного навчання під час карантину. Роботу директора ліцею оцінила як задовільну.

І.М. Панасевич, голова профспілкового комітету, який відмітив вміння директора координувати і направляти діяльність педагогічного колективу в позитивне русло в реалізації поставлених завдань. Зазначив, що усі пункти колективного договору виконуються без порушень. Роботу директора оцінив як задовільну.

ІІ. СЛУХАЛИ:

І.В. Ковальчук, голову загальних зборів трудового колективу, яка запропонувала обрати лічильну комісію в складі трьох осіб: Віжанської Т.В., Дзюби О.М., Ничипорука А.С.

Результати голосування:

  1. Рішення прийняте одноголосно.

УХВАЛИЛИ: 

  1. Обрати лічильну комісію у складі трьох осіб – адміністраторів дистанційного спілкування: Віжанської Т.В., Дзюби О.М., Ничипорука А.С.

ІІІ. Відбулось таємне та дистанційне голосування результатів управлінської діяльності директора.

 ІV. СЛУХАЛИ: 

Т.В. Віжанську, голову лічильної комісії, яка ознайомила з результати голосування: 

роботу директора ліцею В.П. Вірковського у 2019- 2020н.р. визнали  «задовільною» – 154 особи;  

роботу директора ліцею В.П. Вірковського у 2019- 2020н.р. визнали «незадовільною» – 3 особи;  

УХВАЛИЛИ: 

  1. Визнати роботу директора ліцею В.П.Вірковського у 2019-2020 навчальному році «задовільною»;
  2. Директор ліцею заслуговує морального та матеріального заохочення.

 Голова загальних зборів трудового колективу                                          І.В. Ковальчук

Секретар загальних зборів трудового колективу                                       Н.М. Пуш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *