Тиждень української писемності та мови

З 9 по 13 листопада у Володимир-Волинському ліцеї проходив Тиждень української писемності та мови в онлайн-форматі.

На уроках рідної мови учні прослухали інформаційні хвилинки  про свято, охочі приєдналися до Всеукраїнського диктанту національної єдності та виконали онлайн-тест «Перевір свої знання з української мови».

Випускники стали учасниками онлайн-консультації «Швидко ЗНО», яку провела  вчитель ліцею, екзаменатор ЛРЦОЯО з української мови та літератури, Майкут А.І.. 

Переможцями онлайн-тестування «У царині Морфології» серед учнів 8-х класів стали Федорчук Сергій (1 місце), Борух Артем та Мшенецький Денис (2 місце), Костюк Валерія та Савюк Анастасія (3 місце).

Учні 7-х класів здійснили віртуальну подорож музеєм родини Івана Франка, а  9-х класів –  музеєм книги і друкарства України.

Учні 7-В класу стали учасниками фотоквесту, присвяченого Дню української писемності та мови (1 місце – Лящук Дарина, 2 місце – Панасюк Анна).

П’ятикласники брали участь у вікторині «Мова, наша мова, мова калинова», а також створювали стінгазету «Ой, яка чудова українська мова» (1 місце – Ібрагімова Лара, Нікітіна Діана та Хомич Анна,  2 місце – Гапко Олександра та Асмолкова Олена, 3 місце – Хлопук Христина та Жорнавська Аліна; відзначені за оригінальність оформлення – Витовщик Анастасія та Дмитришина Марія, Шандалко Артем).

Учні 5-7 класів з цікавістю вивчали лексичний запас слів разом з героями  мультсеріалів «Лепетуни» та «Говоримо українською», дізналися українські відповідники до іншомовних слів через блог «Майданчик запозичених слів», познайомились з представниками акції «Живі письменники» Володимиром Рутківським, Сашком Дерманським, Галиною Малик, Зіркою Мензатюк, Лесею Ворониною, удосконалювали музичні здібності через виконання  пісень про українську мову (карооке).

Кожен охочий міг створити ребус через сайт «Неологічні ребуси по-українськи».

Уперше підбиваємо підсумки онлайн-конкурсу читців-декламаторів «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка». Переможцями стали Подзізей Каріна, Гапко Олександра та Асмолкова Олена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *