Продовжуємо рубрику про шкідливі для дітей та підлітків речовини!!!

Сьогодні хочемо поговорити про Снус (іноді вживається як Снюс) — (один із видів бездимного тютюну) продукт, виготовлений із зволоженого або висушеного в спеціальних умовах тонко подрібненого тютюну, обробленого розчином солі і соди. [https://uk.wikipedia.org/wiki/]

Детальну інформацію про його шкоду можна знайти за поданими посиланнями:

1. https://narko-centr.com.ua/uk/snjus-bezdimnij-tjutjun-jakij-nebezpechnishij-sigaret/

2. https://viwa.com.ua/601-scho-take-snyus-v-chomu-yogo-korist-shkodu.html

3. https://go-velo.com.ua/blogs/articles/why-velo-not-snus

4. http://kogalym-lpu.ru/personal/news/44563/

5. https://www.czm.su/articles/snyus-eto-narkotik

Порівняння доз нікотину в Снюс і

 У будь-якому пакетику вміст нікотину в рази вище, ніж в будь-який навіть самої міцної сигарети. Висока доза – це завжди вірний шлях до залежності, від якої потім буде дуже складно звільнитися. Звикання до тютюну в такому випадку відбувається практично миттєво, а вирішувати цю проблему згодом доведеться з фахівцями.

Шкода для підлітків

Часто підлітки вибирають снюс як заміну сигаретам, адже від його вживання не залишається запаху в роті або на руках. Але це дуже небезпечно для молодого організму, що росте. Крім того, що в ньому знаходиться ударна доза нікотину, що збільшує шанси на захворювання серцево-судинної системи в рази, так ще й страждає порожнину рота.

Хвороби порожнини рота

Вживаючи тютюн таким способом, людина піддає серйозній небезпеці свою слизову. У переважній більшості випадків довготривалого вживання у людей виникають серйозні проблеми з яснами, зубами, слизової. Виникають стоматити, подразнення і руйнування ясен. Може виникнути навіть рецесія ясен, коли вона відділяється від зуба, оголюючи його коріння і піддаючи його серйозному впливу ззовні. У підсумку це може призвести до випадання зубів.

Вплив снюса на шлунково-кишковий тракт

Шкода снюса поширюється також і на шлунково-кишковий тракт, на який активно впливає нікотин. Гортань, стравохід піддаються його дії, і згодом це може спровокувати розвиток серйозного захворювання, пов’язаного з цими органами.

Зараз снюс заборонений у всіх країнах ЄС, окрім Швеції та Норвегії.
Шановні батьки! Бережімо  здоров’я наших дітей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *