Селфі з улюбленою книжкою

У нинішньому навчальному році вся система виховної роботи нашого закладу базується на проектній діяльності. З огляду на це, поряд з традиційними методами, широко впроваджуються  інноваційні технології, у тому числі –  організація проектної діяльності, що відкриває нові можливості для заохочення дітей до читання, посилює інтерес до книги, привертає увагу до серйозної літератури, активізує сімейне читання,  розвиває творче, продуктивне мислення, вчить культури спілкування, поліпшує міжособистісні взаємини. Таке завдання неможливо виконати без тісної взаємодії інформаційно-бібліотечного центру й педагогічного колективу.

Тому на початку навчального року учнями шостих класів, а також їх класними керівниками, вихователями, спільно з працівниками інформаційно-бібліотечного центру  було розроблено проект «Читання книжок – секрет успішної нації», девізом якого стали слова В. О. Сухомлинського: «Школа повинна бути царством книжки».

У реалізації  цього проекту домінуючу роль відвели саме учням. Одним з найцікавіших завдань, яке найбільше припало шестикласникам до душі, стала робота над  створенням фотоколажу.  Окрім названих учасників,  активну участь у проекті взяли  батьки вихованців.

Результатом цієї роботи є змонтований  відеофотоколаж «Якщо читає дитина, Україна буде вільна та єдина».

Фотографуючись з улюбленими книгами, шестикласники поставили за мету ще раз прорекламувати цей безсмертний витвір людського розуму, довести , що «нам без книг ніяк не можна». Спілкування з друкованою книгою викликає в кожного з нас особливе відчуття, адже книга – «це вікно, через яке виглядає душа» (Генрі Бігер).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *