Зустріч із захисником України

    26 жовтня спільно з класним керівником  7-Б класу  Дзюбою Оксаною Іванівною було проведено зустріч із захисником України Юрієм Сахнюком. У 2009 році він закінчив 9 класів   Володимир-Волинської школи-інтернату «Центр освіти та саціально-педагогічної підтримки» (таку назву мала школа з 2008 року).

       27лютого він добровольцем пішов на фронт  і служить у 91 бригаді аеророзвідки. Був поранений і лікувався у м. Львові. Повертаючись з лікування, завітав у стіни рідної школи,  про яку згадує з теплотою.

     Під час зустрічі Юрій розповів дітям про нелегкі воєнні будні, про біль і втрати побратимів, про братерство і дружбу, які допомагають вижити під час боїв. Діти ставили дуже багато запитань, які стосуються подій на війні. Відповідаючи на запитання,  Юрій сказав дітям, що захист своєї Вітчизни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, великої самопожертви.

      Емоційним був виступ  бібліотекарки  Іщук Надії Павлівни, яка розповіла дітям про свого сина Сергія, який боронив нашу Батьківщину з 2014 року, перебуваючи в полку «Азов».  Захищаючи Маріуполь, Сергій попадає на «Азовсталь», а після виходу – в Оленівку.  Зараз знаходиться в полоні.

Надія Павлівна щиро сподівається, що дочекається  повернення сина.

Війна породила велику кількість поетичних творів. Тож свої почуття і переживання авторка також  виплеснула в поетичних рядках, які присвятила своєму синові і всім захисникам України.

    Щирим і хвилюючим було спілкування. Такі зустрічі залишають у молодих душах віру в краще майбутнє нашої держави і бажання бути схожими на тих, хто захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *