Як зробити незвичайні крашанки?

Фарбовані яйця або писанки – невід’ємний атрибут Великодня. Вони символізують весну і відродження нового життя, а процесу їхньому створенню варто приділити особливу увагу. Традиційно яйця фарбують у Чистий четвер, напередодні Великодня. Звичайно, найцікавішим є процес розписування та фарбування яєць. Художній розпис освоїти досить складно, а от фарбувати — під силу кожному. Отож, ми вирішили поділитися з вами ідеями їхнього оформлення.

 Яйця «Хіппі»

Матеріали:
– харчовий барвник (3-4 кольори);
– паперовий рушник.

Помиті та зварені яйця загорніть в паперовий рушник. По периметру яйця нанесіть по краплі харчових барвників різних кольорів. Залиште яйце висохнути і тільки тоді розгортайте.

«Мозаїка»

Матеріали:
– фарба для яєць;
– варені нефарбовані яйця.

Зваріть яйця та пофарбуйте їх у потрібний колір. Зваріть декілька нефарбованих яєць, з яких треба буде подрібнити шкарлупу та приклеїти на готову крашанку.

«Яйця-квілінг»

Матеріали:
– папір для квілінгу;
– клей.

Скрутіть маленькі кружечки із паперу для квілінгу. Чим вужчий папір, тим акуратніше буде виглядати яйце. Наклейте елементи з паперу на варене яйце.

Пасхальний декупаж

Матеріали:
– білок;
– серветка для декупажу.

Виріжте з серветки потрібний вам малюнок. Збийте білок. Загорніть сухе варене яйце в серветку та змажте збитим білком.

“Золоті” яйця

Матеріали:
– фольга золотого кольору;
– клей.

Нанесіть на яйце клей, проте не по всій поверхні, а лише частково. Приклейте фольгу. Пензликом з грубим ворсом очистіть від зайвої фольги.

Техніка «Омбре»

Матеріали:
– харчовий барвник;
– вода та ложка/черпак.

Розведіть фарбу у воді та налийте її у стакан. За допомогою ложки чи черпака опускайте яйце до половини у стакан з фарбою. Робіть це протягом 3 хвилин. Ще п’ять хвилин – зафарбовуйте за таким же принципом лише нижню частину яйця.

Важливі поради:

· щоб уникнути тріщин на шкарлупі, додайте у воду половину чайної ложки солі;

· щоб після фарбування яйця блищали – натріть їх рослинною олією;

· використовуйте лише клей для харчових продуктів!

Усі ці способи досить прості й не потребують спеціальних кулінарних навичок. Чудово, якщо ви залучите до створення святкових шедеврів усіх членів родини. Також можна влаштувати конкурс на найгарнішу крашанку. Зробіть це світле свято особливим для своїх близьких! Бажаємо вам натхнення!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *