Перша річниця початку визволення українських земель #МістаГерої

В кінці березня на початку квітня ми відзначаємо першу річницю початку визволення українських земель від російських загарбників, яку москва розпочала дев’ять років тому з окупації Криму.

Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24 лютого. Визволення Київщини та стійкість України загалом були досягнуті завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки.

Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу.

Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала справді народною, а наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомогли вистояти одне одному і державі.

Річниця початку визволення українських території – це свідчення вражаючих успіхів наших сил оборони в бою зі значно  переважаючим та добре озброєним противником, незламної сили духу Українського народу, його  стійкості, сміливості, єдності у боротьбі з підступним ворогом.

Уже сьогодні серед знакових тактичних епізодів повномасштабної війни можна назвати битву за Київ, яка тривала з 24 лютого до 1 квітня 2022р.

Наступ на  столицю відбувся з трьох напрямків. Ворог задумав стрімко прорватися до центру колонами бронетехніки та зайняти урядовий квартал. Проте стійкий опір ЗСУ зірвав наміри російської федерації.

Буча, Ірпінь, Гостомель – міста, які назавжди закарбовано в генетичній пам’яті українців як місця, де на початку повномасштабного вторгнення точилися запеклі бої з ворогом, російські окупанти чинили масові вбивства цивільного населення, знущалися над людьми, займалися тотальною руйнацією.

Попри надважкі випробування, Буча, Ірпінь та Гостомель та інші населені пункти не лише вистояли, а й стали щитами для столиці нашої держави, не давши ворогу можливість окупувати Київ. Відбиваючи наступ противника, підрозділи Сил оборони України змогли зупинити його просування на всіх напрямках і вже 19 березня перейшли до контрнаступу. Ворог почав відступати.

30 березня було звільнено Бучу, згодом Гостомель, Ірпінь та інші міста і села Київської області. Тоді світ побачив всі звірства окупантів, відкрилася повна правда про те, що несе  із собою росія:  катівні, розстріли, мародерства.

Саме в ці дні була знищена давня світова ілюзія про росію як нібито цивілізовану країну.  І саме Українські Збройні Сили розвіяли міф про «другу армію світу».

 У березні 2022 року за рішенням Президента України цим містам було присвоєну почесну відзнаку «Місто-герой».

Ми пам’ятатимемо про міста, в яких народжувалася наша сміливість.

Ми завжди пам’ятатимемо подвиги та мужність наших героїв!

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *