210 річниця Тараса Григоровича Шекченка

9 березня 2024 року Україна відзначає  210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка.

Традиційно до Дня народження Кобзаря  педагоги  ліцею організували  ряд заходів, які були  проведені з шаною та щирою любов’ю до поета, адже велике Шевченкове слово змушує нас час від часу переосмислювати історичну давнину і нашу сучасність

   Бібліотекарями ліцею було підготовлено виставку «Слово Кобзаря-джерело невмирущого духу». Представлені книги допомогли читачам  доторкнутися до поезії Кобзаря, життєдайна сила яких завжди надихала українців.

«Твоїх поезій світ величний» – під такою назвою вчителі української мови та літератури Таїсія Матвейчук, Людмила Тарасюк, Вікторія Гіль    провели літературні   розмови, під час яких учасники дізналися багато нового  і цікавого про Кобзаря.

   У фойє школи педагог-організатор Юлія  Шлеян продемонструвала відео-презентацію «Дещо невідоме про Шевченка». Також у  сценарії виховного заходу було поєднано читання поезій Кобзаря  відомими митцями та звучання пісень на слова поета  у виконанні сучасних співаків.

Саме зараз, під час війни за наші цінності та ідентичність, важливо належно вшанувати пам’ять про Тараса Шевченка – національного символа України. Адже саме за нашу культуру й історію, а також за вільне майбутнє так самовіддано борються всі українці. Поет завжди надихав нас на перемогу. Його слова «Борітеся – поборете» викарбувані у серці кожного патріота. Як сказав Є. Сверстюк, « феномен Шевченка відбиває нашу національну природу,  наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять…».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *