Ріки незмінно течуть додому…

З 16 до 24 березня Український інститут книги проводив  Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», що охоплює Всесвітній день поезії, який відзначають 21 березня.

Тема Тижня поезії – «Дім», а гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової “Ріки незмінно течуть додому”.

Мета: вшанувати тих, хто береже й відвойовує наші домівки, хто за дім віддав найцінніше, хто чекає повернення додому.  Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Інформаційно-бібліотечний центр та  колектив ліцею також долучилися до цієї акції.

 Протягом тижня в центрі діяла виставка «Поезія – то серця мова», на якій представлені поетичні збірки найбільш відомих і талановитих українських майстрів художнього слова та поезія рідного краю.

   Вчителі української мови та літератури Таїсія Матвейчук, Людмила Тарасюк, Вікторія Гіль і вчитель зарубіжної літератури Наталія Доскоч під час проведення заходів звертали  особливу увагу на роль поетів і поетичного слова в нашому житті і особливо під час війни. Учні всіх класів  були ознайомлені з  кращими творами сучасної української поезії — віршами  Сергія Жадана, Марини Пономаренко, Артема Полежаки, Катерини Калитко, Василя Махно тощо. На літературних п’ятихвилинках діти читали вірші відомих письменників про рідний дім і Україну, твори волинських поетів, згадували поезію, покладену на музику. Не оминули учасники і «поезію, що омиває душу»  Ліни Костенко, адже  вона 19 березня святкувала день народження.

Учениця 11-А класу    Шевчук Ірина записала на відео  власний вірш   « Ти чуєш, брате…»,    який всі зможуть переглянути на нашому сайті. Ми впевнені, що ця  поезія нікого не залишить байдужим.

      Не підлягає сумніву, що поезія має важливе значення в духовному збагаченні людини. Вона покликана не тільки хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, але й згуртувати націю і об’єднувати людство навколо СЛОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *