Посвята першокласників у читачі

23 травня в школі відбулося традиційне свято для першокласників «Посвята в читачі». Дійство розпочала бібліотекар школи Іщук Н. П. цікавою розповіддю про бібліотеку  й  роль книжки в житті кожної людини.
     Цю тему продовжили у веселій діалогічній формі Знайко (учень 6-А класу Велимчаниця Назарій ) та Незнайко (учень 6-А класу Павлюк Богдан).
Учні перших класів старанно готувалися до свята, тому у  відповідь на жартівливий вірш про книгу, який прочитав Незнайко, вони продекламували  свої, вже серйозні. А потім Знайко  розповів  учням,  як потрібно ставитися до книг і як їх берегти.
Завітала на захід і  Королева Книга (учениця 8-В класу Ліпко Вікторія).  Вона привітала  всіх зі святом і познайомила  дітей  з мешканцями свого королівства – книгами. Але щоб не заблукати коридорами її домівки, учасники  дійства повинні були назвати пароль або чарівне слово, відгадавши загадки. Усі дружно працювали й здогадалися,  що це було, звичайно,  слово – «книга». Потім Королева Книга читала святкові телеграми, а діти відгадували, від яких казкових героїв вони надійшли.

Щоб ще більше заохотити  всіх до читання, шестикласники підготували для своїх юних друзів  театралізоване дійство за книгою В. Нестайка  «Принцеса Іванна», яке стало «родзинкою» свята.  Чудово зіграли ролі Короля і Королеви учні 6-А класу Шаптала Владислав і Гаврилюк Діана,                   Принцеси – Захарунь Ірина, Чарівної Феї Книжани – Пасічник Соломія, Мудреця  Розумана – Пальоха Назарій,  Прем’єр-Міністра – Педенко Богдан,        Баби Яги – Левкова Злата, хлопчиків – Лесика Веселесика і Андрійка Фантазера – Вітрук Станіслав і Баранський Ростислав.                  
      Кульмінацією свята було вручення «Посвідчення читача»  і медалі  «Читач бібліотеки». Насамкінець казкові герої  урочисто прийняли  першокласників до дружньої читацької родини, які стали відтепер повноправними читачами  бібліотеки і познайомилися з «мешканцями» нашого Книжкового Королівства, тому що бібліотека – це справді Королівство, у якому живуть різні книги й різні герої.
На завершення  бібліотекар побажала всім бути активними читачами,  і щоб книги стали  друзями не тільки під час навчання, а й на все життя.
” Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа. Вона відкриває перед людиною великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Людина, яка любить і вміє читати, має розумних,  добрих і вірних друзів. Друзі ці – книги! З книгою ви зустрічаєтеся ще у дитинстві і не розлучаєтесь з нею до  старості. Де б ви не вчилися, де б не працювали, весь час будете звертатися за допомогою до книги, підручника. То ж читайте! Хай не буде у вас жодного дня, щоб ви не прочитали бодай однієї сторінки з нової книги», – підсумувала Надія Павлівна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *