Хелловін у 4 класі

Розпочинаємо нову навчальну чверть з приємними спогадами про заключний день попередньої, адже навчання у 4-Б класі проходило у стилі Хелловіну! Тож і облаштування кабінету, і зовнішній вигляд вчителів та учнів, і матеріал, що вивчали, були пов’язані з цим святом.

ФОТОЗВІТ

Ми розуміємо, що для когось Хелловін – це можливість стати казковим чудернацьким створінням і повеселитися з друзями. А хтось вважає, що це – “диявольське святкування, яке не повинне з’являтись у лексиконі українців”. У кожного своя думка на цей рахунок. Тож перед початком занять ми заглибились в історію і дізнались про історію походження даного свята. Виявляється, воно досить старовинне, його здавна відзначають багато англомовних держав.

Так, Хелловін походить від старовинного кельтського свята жнив та дня мертвих. Вважалось, що у день, коли на землю падав перший сніг, зима приходила на зміну літу, а кельти збирали врожай (1 листопада) мертві повертаються на землю, аби відвідати живих родичів. Побоюючись, що, окрім душ померлих, на землю цього дня може потрапити і різна нечисть (домовики, відьми, бісенята й інші бешкетники (які є і в українських древніх віруваннях також) ), люди перевдягали малечу у страхітливі костюми, аби збити з пантелику нечисть. Відповідно маскування було всього лиш спробою обдурити злих духів. А ще від потойбічних сил намагались відкупитись, насипавши повну торбу ласощів та смаколиків. Мабуть, про це дізнались малі бешкетники і вирішили скористатись ситуацією на власну користь 😉

Тож, зрозумівши, що цим святом ми не прикликаємо нечисту силу, а, навпаки, відлякуємо її, вирішили зробити це шумно та весело. У цей день ми багато сміялися, веселились, жартували, танцювали, співали та грали в ігри. І, звичайно ж, не забували про навчання! Особливо дітям припав до душі бінарний урок з української та англійської мов. Виконуючи завдання, учні дізнавались не лише новий програмовий матеріал, а й багато цікавої інформації про традиції англомовних країн, тематичну лексику.

 

Звичайно, ми повинні перш за все дотримуватись своїх власних традицій, але потрібно поважати й інші культури. Інакше нам не стати частиною світової спільноти, до якої ми так прагнемо. А коли ми навчимося адекватно сприймати інші культури, то зможемо поділитися зі світом і своїми звичаями та традиціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *