Ті чорні дні Голодомору, мов рана, що не заживає…

Голодомор 1932-1933-тіх років – один з найстрашніших злочинів проти людства. Історії очевидців про ті чорні сторінки  українського народу моторошні і жахливі. Тисячі сіл зникли на карті України ,  мільйони людей були винищено впродовж  цих років.

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору. Цьогоріч трагічна дата припала на суботу, 28 листопада.

Вихованці 8-В класу спільно з бібліотекарями інформаційно-бібліотечного центру та вихователем Сазоновою І.М. долучилися до вшанування  трагедії та провели годину  пам’яті «Чорна тінь Голодомору».

Учні декламували вірші, зачитували вражаючі історії жертв Голодомору та ознайомилися із тематичною виставкою літератури, адже  тема Голодомору 1932-1933 р.р. довгий час замовчувалась і була під забороною, але деякі письменники:  В.Барка, У.Самчук, Р.Конквест та ін.,  навіть і в той час наважувались писати про ті події.

Тому бережімо спогади, пам’ятаємо, що хліб – це життя, і потрібно бережно і з особливим трепетом відноситись до кожного зернятка, адже для жертв 1932-1933-тіх років хліб – була недосяжна  мрія… Завідувач шкільної бібліотеки  Гудим Г.О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *