Бути здоровим – модно!

Усі знають, що здоров’я – основна складова успішного майбутнього. Здоров’я  закладається при народженні дитини та зміцнюється протягом усього існування організму. Здоровою ж є та людина, яка веде здоровий спосіб життя.

Здоровий спосіб життя – це система поведінки людей, направлена на постійне фізичне вдосконалення, культуру харчування, високу творчу активність, високоморальне відношення до навколишнього середовища, людей і самих себе.

Для досягнення здорового способу життя необхідно дотримувати певних правил:

  • найголовніше – виявити бажання бути здоровим;
  • дотримуватись правил особистої   гігієни, прагнути до чистоти та охайності;
  • навчитися правильно та ефективно поєднувати працю та відпочинок;
  • навчитися раціонально харчуватись, виходячи з умов нашого життя та особливостей національної кухні, оскільки правильне харчування сприяє зниженню  захворюваності, поліпшенню психологічного стану, а найголовніше – підвищенню працездатності та інтересу до навчання;
  • слід відмовитись  від шкідливих звичок, адже  на молодий організм, який перебуває в стадії фізичного і психічного розвитку, наприклад, тютюновий дим впливає особливо сильно: затримується фізичний розвиток підлітка, знижуються захисні сили організму, порушуються процеси обміну, послаблюється увага, погіршується пам’ять;
  • дуже важливим для здоров’я людини є сон. Про те, наскільки сон необхідний для життєдіяльності організму, можна судити хоча б по тому, що повну відсутність сну люди  переживають  набагато  важче, ніж голодування. Під час глибокого сну в дітей підвищується вироблення гормону росту, а під час швидкого – повністю розслаблюються м’язи. У цей час також відбуваються процеси відновлення і замінюються мертві клітини.

Велике значення для здоров’я людини мають заняття фізкультурою та спортом. Фізична активність сприяє нормальному фізичному розвитку, підвищенню імунітету, запобігає розвитку хронічних хвороб. Рекомендується зарядка вранці протягом 10-15 хвилин.Плавання зміцнює м’язи, поліпшує  кровообіг. Баскетбол та футбол тренує м’язи ніг та верхню частину тіла.Теніс тренує практично усі м’язи,  зміцнює серце, кістки, поліпшує кровообіг. Прогулянки на велосипеді та турпоходи, сприяють  розвитку м’язів усього тіла.

       Пам’ятайте, що спосіб життя має найбільший вплив на стан здоров’я, а здоровий спосіб життя, в свою чергу, закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості. Будьте  здоровими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *