Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».

Найважливішим  пріоритетом   бібліотеки   сьогодні    є національно-патріотичне виховання, формування цілісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, нації. Адже без цього неможливо зберегти державу, це є основою сталого  розвитку суспільства,  яке прагне функціонувати на засадах гуманізму, соціальної справедливості та свободи.

   Відповідно до листа  Державної  наукової  установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 31.08.2022 року №22.1/10-1162, наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» та з метою розкриття потенційних можливостей шкільної  бібліотеки, сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, популяризації книгочитання, з непохитною вірою в перемогу України та усвідомлення  руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувся під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».

   У рамах проведення місячника спільно з вчителями, вихователями, педагогом-організатором, соціально-психологічною службою було проведено ряд заходів, які були спрямовані на виховання поваги до книги, формування національної свідомості, любові до рідної землі, мови, готовності до захисту Вітчизни

Важливу роль у структурі бібліотечно-інформаційної діяльності займає виставкова робота. Тому з метою популяризації української історії, боротьби  українського народу за незалежність, мову та культуру в рамках місячника було організовано постійно-діючі та змінні тематичні виставки:

Це моя Україна, це моя Батьківщина

Стоїш вже віки, моє місто на Лузі,

Стоїш, наче витязь, і зориш в майбутнє

Їм іншу пісню викувала доля

    Щодня через війну, яку росія  розв’язала проти України, гинуть військові і мирні  люди. Українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насильства та несправедливості, віддавши життя за Україну. Ми у вічному боргу перед ними.

     Спільно з педагогом-організатором  Юлією   Шлеян  було виготовлено альбом пам’яті героїв  м. Володимира, які загинули,  захищаючи нашу Вітчизну:

        « Хто впав за свободу у грізну годину,

         За землю священну, за Україну».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *