Міжнародний день людей з інвалідністю.

Якщо дитина хвора – це біда!

Безсилі ми буваємо, шкода!

Є шанс сьогодні, об’єднавши сили,

Когось з дітей поставити на крила.

Уся світова спільнота 3 грудня відзначає Міжнародний день інвалідів. На долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Щороку, напередодні Міжнародного дня інвалідів, у нашому закладі проводиться ціла низка заходів. Це справжні уроки доброти і милосердя, які формують толерантне ставлення до дітей та громадян з інвалідністю, вчать сприймати їх як рівноправних членів суспільства та руйнують психологічні, фізичні, соціальні бар’єри, які виключають або обмежують участь інвалідів у повноцінній життєтворчій діяльності.

У дошкільному відділенні відбулася спортивно-розважальне свято «Дружні малята», на якому діти з особливими освітніми потребами  танцювали, співали, змагалися, раділи своїм досягненням. За свої старання, позитивний настрій всі дошкільнята отримали заохочувальні призи.

У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *