«УКРАЇНЕЦЬ – ЦЕ НА ВСЕ ЖИТТЯ»

Я дитина українська,
Вкраїнського роду,
Українці – то є назва
Славного роду.

Ю.Шкрумеляк

Ці слова можна було почути на вустах кожної дитини 8-В класу, яка приймала участь у реалізації виховного проекту «Українець – це на все життя». Його метою було виховати національно-свідомого громадянина і патріота України , почуття відповідальності за доручену справу, а також прищепити любов до свого народу, звичаїв та традицій.

За час реалізації даного проекту (один семестр) вихованці 8-В класу разом із класним керівником Т.В. Гнатюк та вихователем М.О. Романюк змогли провести: заочну екскурсію «Вулиця, на якій я живу», акцію, присвячену жертвам Майдану –  «Запали свічу пам’яті», виховну годину про жахливі сторінки в історії України   –  сторінки  Голодомору.

Найбільше позитивних емоцій та вражень принесло родинне свято «Ми славні українки та українці», яке було одним із етапів реалізації виховного проекту. Даний захід дав можливість дітям відчути себе відповідальними, дисциплінованими та креативними особистостями. Адже їх завданнями були написання сценарію свята, розподіл ролей та організація репетицій, підбір інвентаря та костюмів, створення колективної композиції «Родинне дерево» та символічних подарунків своїм рідним, виставки «Я і моя Сім’я». За час підготовки до свята діти окрім творчої, здійснили і пошукову роботу. Адже вони вивчали історію українського костюму, значення предметів в українській хаті, прислів’я та приказки, музичну творчість нашого народу , зокрема пісні, які розпочинаються на «Ой…».

Реалізація  виховного проекту «Українець – це на все життя» довела, що вихованці   вміють реалізовувати свої творчі починання, швидко адаптуються до змін, здатні приймати важливі рішення щодо виконання свої обов’язків та доручень. Можна з впевненістю сказати, що сьогоднішнє молоде покоління є національно-свідомими громадянами та патріотами своєї держави.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *