Міжнародний день біологічного різноманіття

Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження  необхідне для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біорізноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів: зникають та перебувають під загрозою зникнення численні види та екосистеми, постійно зростає загроза генному фонду.

За останні 400 років планета втратила близько 100 видів лише хребетних тварин. На цей час приблизно 22 тисячі видів рослин і тварин перебувають на межі зникнення.

В Україні внаслідок господарювання, особливо за останнє століття, значно змінилися ландшафти та середовища існування. Різко зменшилася площа, зайнята природними угрупованнями – до 29%, у т. ч. лісами – до 14,3% території країни, було практично знищено степ як природний біом, значних змін зазнали гідрологічні умови території у зв’язку з будівництвом рівнинних гідроелектростанцій та створенням водосховищ, осушенням боліт Полісся та обводненням степу.

Учні 5-их класів нашої школи взяли активну участь у проекті  «Смітити не можна переробляти». Діти проявили креативність і запропонували способи як надати «друге життя» побутовим речам. Уже з малих років вони вчаться ощадливо ставитись до речей, бережливо використовувати природні ресурси. А це і є вклад кожного з нас у збереження біологічного різноманіття.

Інформаційний стенд акції «Первоцвіт» закликав усіх учнів стати справжніми захисниками природи. Адже,  Людина – творіння природи, її унікальна і розумна частина

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова нагода ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.

ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *