Усім, кому не байдуже майбутнє нашого навчального  закладу, хто був поряд з колективом у цей непростий час.

Дорогі друзі! Ми завершуємо досить складний навчальний рік. Це  період випробовувань на міцність, це серйозна перевірка основоположних принципів, на яких вибудовувалась школа,  вміння гнучко реагувати на зміну ситуації, не зупинятись на досягнутому, а, перегрупувавши сили та оптимізувавши значно менший фінансовий ресурс, продовжувати рухатися вперед, розвивати основні напрямки роботи навчального закладу. Перед колективом ставилась задача вийти на новий рівень у навчанні, спорті, творчості, показати життєздатність колективу у складних умовах, переконати результатами тих, хто сумнівався або ж мав іншу думку щодо перспектив нашого майбутнього розвитку. Спільними зусиллями дітей, педагогів та батьків нам це вдалося зробити. Ми досконало вивчили нове законодавство про освіту, провели цілий ряд консультацій з експертами Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту, а також Державної служби якості освіти, народним депутатом Ігорем Гузем та депутатами обласної ради, міською владою. Адміністрація навчального закладу мала робочі зустрічі з головою обласної ради Ігорем Палицею, а колектив та батьки мали можливість поспілкуватися з головою облдержадміністрації –  Олександром Савченком. Метою цих заходів було донести до керівництва області, народних обранців, громадськості напрацьовану колективом структуру навчального закладу, яка відповідає запитам територіальних громад і Закону України «Про освіту» та спрямована на навчання й розвиток дитини, створення інклюзивного освітнього середовища, де комфортно кожній дитині, яка прагне вчитися і розвиватися.

Сьогодні ми можемо сказати про досягнення компромісного рішення. Колектив розпочав роботу. Ми формуємо новий структурний підрозділ – ліцей-інтернат спортивного профілю, що надаватиме спеціалізовану освіту з наступних видів спорту: футбол (футзал), боротьба, легка атлетика. Шкода, що втрачаємо бокс, але тут, перш за все, постає кадрова проблема. Разом з тим  ми зберігаємо старшу школу та профілі з природничо-математичних предметів. Школа буде враховувати індивідуально-групові запити учнів й на інші дисципліни.

Базова школа перейменовується в гімназію, де поглиблено будуть вивчатись академічні предмети. Залишається початкова школа, набір у перші класи завершений. Думаю, що ми створимо достойні  умови для  дітей, які розпочинають шлях за новими освітніми програмами. Дошкільне відділення працюватиме на запит та за кошти територіальних громад. Оздоровчий табір «Світязь» продовжить роботу, однак функції цього структурного підрозділу будуть розширені, і він, поряд, з оздоровленням дітей, поступово стане спортивною базою для структурного підрозділу «Ліцей-інтернат спортивного профілю».

Дякую всім, хто був і сьогодні залишається з нами. Дякую всім, хто підтримав нас. Перед нами серйозні завдання, у нас амбітні плани. Дай Боже нам  здоров’я та сили, витримки та мудрості, спільними зусиллями зреалізувати наші плани для дітей, для родин, для України.

 

                      Валентин Вірковський – директор школи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *